Filippa funderar

Varför är de nya ettorna på min skola så små? Jag var inte alls så liten när jag gick i ettan, jag var totalt vuxen och jättemogen. Hmmm...

Det är alltid skönast att vara i mitten, som när man gick i tvåan, femman och åttan och nu i tvåan igen. Man vet vilka de som är äldre är, det finns nya som kan man mer än. Man vet hur allt går till och man vet att det kommer vara likadant nästa år också. Skönt.

Filippa funderar

Varför är de nya ettorna på min skola så små? Jag var inte alls så liten när jag gick i ettan, jag var totalt vuxen och jättemogen. Hmmm...

Det är alltid skönast att vara i mitten, som när man gick i tvåan, femman och åttan och nu i tvåan igen. Man vet vilka de som är äldre är, det finns nya som kan man mer än. Man vet hur allt går till och man vet att det kommer vara likadant nästa år också. Skönt.

Va!?

Försökte nyss gå in på den eminenta (fint ord) sidan glosboken.se. Den hemsidan har gjort det så mycket lättare och roligare att plugga in tyska verb. Men nu fungerar det inte! Vad har hänt? Hoppas att det bara är ett tillfälligt fel.

Das leben ist ganz schwer, mein lieber freund

Löööööööööhhhh

Är det ljudet som bäst beskriver de senaste dagarna. Efter en fet avslutning på malmöfestivalen (konsert med Teddybears) så jobbade jag röven av mig hela helgen.Det var ju lönehelg. Sen i söndags lider jag dessutom av en grov förkylning. Har varit två jobbiga dagar i skolan, men bättre att genomlida dagen än att vara tvungen att ta igenom jättemycket sen. Istället däckar jag direkt när jag kommer innanför dörren.

Här har vi Teddybears, vilken show alltså, allsång, hoppande och dansade och konfetti!
Teddybears feat. Eve – Rocket Scientist
En av de fetare låtarna :)

Läget mina vänner

Jo tack, med mig är det bara bra, känner fredagströttheten bara. Somnade lite sent igår också, för jag var pigg från cappucinon jag drack till våra mini-donuts.

Jacqueline och jag när vi såg Oskar Linnros

Men Salems konsert var ju lätt bäst! han är så himla gullig och sjunger och spelar så bra. Hela publiken vevade med armarna!


Här är min favoritlåt av Salem, från en av hans äldra skivor :)

Ikväll

De artister jag sett mest framemot på festivalen:

Oskar linnros

Salem al Fakir

Och allt är gratis! Malmö kommun, tack så hemskt mycket för att du ger oss ungdomar något att leva för nu när skolan har börjat.


Alla vet det

Ja, alla vet det, det är bara att erkänna. Sen vi naturare har börjat på Borgar igen har skolan blivit tusen sånger fetare. Vem spelade "Work your pussy" på maxad volym och dansade loss i rasthallen? Vem lekte Miami ink på håltimmen? Vi såklart! Samhällare, vi kommer att rocka er värld ;)
Hanan loves me :D
 
Haha, festa till denna!


Summer poem

Jag har fått i läxa att skriva en sommardikt. Jag tänkte direkt: pece of cake, jag skriver en haiku! En haiku är ju världens kortaste, men det är ändå en dikt. Men nej. Vi ska skriva fem strofer om sommaren, var och en ispirirad av de fem sinnena. Önska mig lycka till! Och låt oss inte glömma det sjätte sinnet...


Tjululu

Mitt liv är ändå ganska fett just nu trots att skolan har börjat. Visserligen var det värsta motvinden när jag cyklade till schuul imorse, men jag hann i tid iallafall. Sen slutade jag innan ett! Första veckan är lite så där oorganiserade med inställda lektioner så det gäller att passa på och njuta. Ska göra lite läxor nu, sen dra och träna hade jag tänkt. Ikväll är det höjdpunkten på Malmöfestivalen (njaaa) NRJ in the park. Brukar aldrig lyssna på NRJ, är mer en P3 tjej, men det är som en tradition att dra dit och alla är där så det brukar bli kul.

Igår var jag och testade lite olika maträtter med pappa och sen såg jag stand-up till fårmån för Aluma, hemlösas tidning här i Malmö. Det var riktigt kul, speciellt den här tjejen:
Bild för Humorhimlen live, P3-kväll späckad med humorstjärnor & musik (Josefin Johansson i Pang Prego. Foto: Kristin Montagu-Evans)
Josefin Johansson. Det syns ju direkt hur rolig hon är :P

Första skoldagen

Kändes väldigt konstigt att vara tillbaks i skolan. Även om jag tekniskt sett har gått på Borgar i ett år är det första gången jag går på själva skolan. Förra läsåret gick jag ju på Pildamm. Så jag kommer bli som en etta igen, inte hitta någonstans och se massor av nya människor hela tiden (samhällseleverna som var kvar på Borgar). Anledningen till att vi naturvetare och IB-elever gick på Pildamm innan var att Borgar renoverades. Vad som har renoverats återstår att se, klassrummet och aulan som vi var i var iallafall stenfula.

Som en liten uppmuntran till mig själv köpte jag en ny skolväska idag.

Björn Borg är märket.

Nu är den fullproppad med sakerna jag behöver till imorgon och väääldigt tung. P.g.a värsta regnstormen blir det ingen festival ikväll, ska dricka te med morsan och mysa lite.

Fullpackad helg!

I lördags var jag på malmöfestivalen alldelles för länge. Från 16 till 01. Det blir sammmanlagt sju timmar stående på asfalt. Men kul var det. Först Rix Fm festival, sådär, mest för fjortisar.

Sen dessa killarna, Maskinen alltså. Bäst var sista låten! (pengar)

Jonathan Johansson, mest för att jag tycker att han är snygg (hehe) men han var faktiskt väldigt bra live.

Här dansade vi loss.

Men här dansade vi ännu mer! Booka Shade, vilken show de ställde till med alltså. Mina fötter fick ta mycket stryk så mycket som jag hoppade!

På söndagen var det dags för ännu ett pass på Wayne's, ingen vila för mina fötter där heller. Men det var bra att jag kunde hålla mig sysselsatt för då hann jag inte ha så mycket skolstartsångest.

Malmöfestivalen

Är i full gång! Som varje år är det dags att ge sig ut på stan, se konserter, hänga med kompisar och äta god mat från världens alla hörn.

En klassiker på malmöfestivalen är den underbart goda, fettiga och söta friterade bananen med glass. Den kostar 40 kronor och säljs av bananapågarna som alltid letar efter flickvänner. Att de säljer just bananer kan leda till lite pinsamma misstolkningar...

Bananapåg: Är det banandags nu tjejer?
Jag: (Ehhh) ja...
Bananapågen: (lägger upp bananerna och en kula glass, tar tag i sirapsflaskan) Ska jag spruta?
Jag: (Eheheh) ja tack


Det bjuds inte bara på mat. Den här trevliga damen säljer hemgjorda, hundra procent naturliga krämer.


Man träffar så många trevliga människor! Mimmi, jag och vår nya kompis.


Scenerna vid posthusplatsen. Mims, Dunis, Nina och en posare.

På en kväll hann jag alltså träffa massor av folk, kolla på Bollywood dans, käka indisk mat och försöka dansa salsa. Det bästa av allt är att det finns hel vecka till av festival att se fram emot!

Kaos utan paus

Så var det när jag jobbade igår. För jag jobbade inte på lilla, lugne entré, utan stora, bullriga gågatan! Det var så himla mycket kunder, hela tiden. Det brukar ju komma rusher, men här droppade det in nya människor utan paus emellan. Jag är ju verkligen inte van vid det, men jag lyckades nog komma in i det tillslut och då var det ganska kul. Lite omväxling liksom. Däremot var jag ingen vacker syn när jag kom hem, Helt svettig och med svullna fötter...
Hittade en rolig video på Wyne's hemsida, är det bara jag som tycker att killen är liiitee dryg?
http://www.waynescoffee.se/Inspiration/Kaffeskolan/tabid/250/language/sv-SE/Default.aspx


Såhär såg jag ut igår, fast lägg till en extrem rödhet i ansiktet och några svettpärlor i pannan :P

Kärleksmums!

Shuuuuuuuuhuuuuu
Idag har jag spenderat dagen i Entre med Anna och Diba, vi hade verkligen kul och hade så mycket att snacka om. The shopaholic Diba shoppade ihjäl sig men jag hittade inget som jag fastande för eller behövde så jag köpte inget. Stack sedan hem och gjorde kärleksmums (jag vet, namnet är väldigt gulligt :D), och det var verkligen muuums! Fast som vanligt så måste något gå fel. När jag skulle göra glasyren så stod det i receptet att man skulle ha 3/4 dl stark kaffe och min lilla hjärna kunde såklart inte tolka det rätt så istället för flytande kaffe lägger jag 3/4 dl kaffepulver :O haha jag mistänkte att något inte stämmer men tänkte att receptet kan väl inte vara fel? Som tur räddade mamma mig i sista sekunden och såg vad jag hade gjort och jag blev tvungen att slänga min glasyr :( men det var ändå mumsigt go0o0o0o0tt!


    


Det är dags

Idag har jag köpt:
Två fempack med block, ett randigt och ett rutigt
Två stycken pärmar
Två pennor+ stift
Ett suddigummi
En kalender
Ett paket med färgpennor

Det blev en lite udda konversation när jag slängde upp det på Åhléns disk.

Trevlig expedit: Ojojoj
Jag: Jo, det är dags nu
Trevlig expedit: Ja, det är dags nu. Det blir 502 kronor tack.
Efter att han lagt sakerna i en påse överlämnade han den till mig, nästan som i en cermoni och sa: "Jag önskar dig all lycka till". Det värmde faktiskt lite i hjärtat! Men det sved i fickan. Slösa 500 spänn på något så osexigt som skolsaker när jag kunde köpt nåt snyggt att ha på mig eller fikat cirka fem gånger istället. Men men, ibland måste man faktiskt köpa nödvändiga saker också, inte bara roliga.


Det blev riktigt tungt att bära hem allt det här kan jag säga!

Ja, vi lyckades!

Nu har Aya och jag suttit här och kämpat med att lägga in en signatur i slutet på våra inlägg. Det är inte så lätt som man tror att det är. Behöver man hjälp med något till bloggen kan man oftast bara googla så hittar man svarte på sin fråga där. Men trots att vi följde instruktionerna EXAKT så funkade det inte! Jag tror det var för att vi använde en bild från PhotoFiltre. Sen gick vi en på en hemsida som hette My Live signature istället och gjorde en ny och då fungerade det! Så nu har vi en snygg liten signatur i slutet, good work :)

Funkar det?

jag försöker fixa en grej till bloggen. Funkar det? Ihh? yeyyyy.


Läskigt...

Vet ni vad? Idag vaknade jag faktiskt upp med en låt som jag tycker om på huvudet för en gångs skull. Den där låten som jag publicerade häromdagen, Mecy Mercy med Le Kid. Sen sätter jag på radion. Gissa vilken låt som spelas! Läskigt... Kan man kalla det här ett sjätte sinne, eller bara ett lyckligt sammanträffande?


Le Kid

Aya!

Jag kommer Aya, jag är på väg! Snart ska vi återförenas. Jag vet precis hur det kommer att bli. Jag kommer att stå utanför Triangeln bland emokids som sitter på marken och surar. Helt plötsligt kommer hela min värld att lysas upp. För därborta på trottoaren kommer den vackraste uppenbarelse ni kan tänka er gående. Hon har musik i öronen och en väska över axeln. Jag kastar den röda ros jag hållit i handen och springer mot henne. Aya får äntligen syn på mig också och hoppar upp i min famn. Hon är lätt som en fjäder och jag snurrar runt några varv med henne i mina armar. Aya skrattar av lycka. Vi ser varandra djupt in i ögonen.

Aya: Hur är det?
Jag: det är bra, själv?

Mer än så behöver vi inte säga.




Filippa funderar


Hmmmmm...

Varför är det alltid de dåliga låtarna som fastnar i huvudet och inte de som man verkligen tycker om? Jag menar såhär: det finns låtar som jag verkligen älskar och inte skulle ha något emot att de spelades på repeat inne i mitt huvud hela dagen. Det skulle bli ett fett soundtrack till mitt liv liksom. Sedan finns det låtar som man råkar höra en gång och sedan aldrig mer vill höra. I hela sitt liv. Men ändå är det dem som fastnar.

På jobbet är det speciellt farligt att få en låt i huvudet. Händer det hemma kan jag sjunga sången högt och då brukar den försvinna. Står jag däremot vid esspressomaskinen och skummar mjölk skulle folk nog glo lite konstigt om jag helt plötsligt brast ut i sång. I lördags hade jag en av de hemskaste låtarna jag vet på huvudet: Skaka Rumpa med Sean Banan. Jag höll på att bli galen!

Kund: En mellanlatte tack
Jag: det blir 34 kronor tack
Kund: här
Jag: tack ska du ha, här är 16 kronor tillbaka
Kund: tack så mycket
Jag: tack själv.... RRRRRUUUMMPAAAA, kött fifan skaka den för sean banan!
Kund: Ehrrrr?

Inte så lyckat... OBS! Det hände alltså inte i verkligheten, tack och lov.


I'm In Miami Bitch



Perfekta låten till mitt liv just nu. Visste ni inte? Jag tog flyget igår till the number one party beach of the world. Nu sitter jag här på playan med en drink i handen och njuter av den vackra utsikten och de vackra, solbrända människorna. Yeeeeyyy.

I verkligheten har jag cyklat genom ett regngrått Malmö. Vad hände med sommaren? Det kunde ju lika gärna vara november och inte augusti. Iallafall, jag hälsade på Matilda på hennes nya jobb, Melvins kaffebar som ligger i närheten av Kronprinsen. Vi satt och käkade ceasersallad och hade det mysigt. Försöker köra plus-minus-noll dieten nuförtiden (hehe) så efter fikat cyklade vi till Friskis & Svettis på ön och körde skivstång/kondition. Svettades nästan lika mycket som förra gången jag tränade...


Hoppla pållen!

Idag var vi ett litet gäng som åkte ner på näset för att rida islandshästar. Det började bra, hästarna var fina och vi var glada och förväntansfulla. Det skulle ta två timmar, men det visade sig inte vara två timmar ridning som jag hoppats på, utan en timme rykta och sadla hästen, sen rida i paddocken (en liten hage) i en kvart och så till slut äntligen rida ut! Men då var det bara en kvart ut, en kvart tillbaka. Tölta (islandshästarnas speciella gångart där man liksom glider fram snabbt över marken) fick vi göra ganska mycket, men galopperade gjorde vi bara två gånger uppför en liten backe. För 350 spänn kan man väl ändå få galoppera lite mer än i 20 sekunder? Men det var bättre än att inte rida alls!


Här är "min" häst Soldís. Alla islandshästa måste ha ett isländskt namn och hennes betyder solens gudinna. Men här på bilden ser hon lite sur ut.

Nina, som fixade ihop ridturen mycket bra jobbat, och Jenny

och här har vi hingsten Daniel

Vi hälsade på världens sötaste lilla föl! Jag ville bara ta det under armen och bära med mig det hem!

Hoppas det blir fler och bättre ridturer i framtiden :)

ny header

den gamla headern:


nya headern:

Nå? Va tycker ni? Jag tycker att denna headern är mycket finare. Sen har jag också fixat så man kan se en bild på oss i navigationsspalten :)

/Aya


God dag eller snarare god morgon för min del

Vaknade för en timme sen, kunde inte sova igår så jag kollade på film (Dear John, riktigt romantisk och sööt) sedan åt jag lite för det är ju Ramadan så jag fastar nu när jag är ledig. Klockan blev 3 och jag var fortfarande inte sömnig så jag läste en bok. Haha nu när det bara är en veckan kvar till skolan så ska man istället lägga sig tidigt för att försöka komma in i skolsrutinerna men hos mig är det tvärtom :$

Idag har jag ingen aning vad jag ska göra, sitter här ensam hemma och lyssnar på musik högt, haha jag älskar att ha musik på hösta volym och dansa loss när jag är ensam :D


Channing Tatum var så het i filmen, speciellt i sin uniform (och shirtless såklart) 
/Aya

Maria Bamford

Jag vet inte vad jag ska skriva om så jag slänger upp et youtubsklipp istället. Hon här är rolig. Enjoy :)


*piiip piiip piiip piiip piiip*

Guuuud vad irriterande... det är något som piper utanför lägenheten och det har hållt på nu i kanske 4 timmar! :O det ekar i mitt huvud och jag får snart huvudvärk av det .. Eller så kanske jag har fått tinnitus :$

Regn, regn, regn och ännu mera regn

Det var kaos på jobbet hela dagen, folk ville väl sitta inne och fika på grund av vädret. Det såg väldigt mysigt ut när de satt där och mös med sina kaffekoppar medan jag sprang runt som en yr höna. Sen cyklade jag hem i den värsta regnattacken så jag såg ut som miss wet t-shirt när jag kom hem. Helt genomblöt alltså. Men nu sitter jag och myser i soffan med en kopp te så jag klagar absolut inte. Hade planer på att se nån dansuppvisning på Gustav Adolfs Torg, men sånt här väder är som gjort för att sitta hemma i mjukisbrallor så det blir inget med det.


En fin regnlåt :)

Jobb

Det är dags för mig att cykla iväg i regnet och dra på mig Wayne's tröjan igen. Det kan nog bli rätt mycket folk idag med tanke på vädret.

FAC out!

Mercy Mercy



Lyckopiller! Och jag gillar videon, somrig.

Ehhh uhhhh?

Jag var på Friskis och Svettis idag och "tinade" mitt kort. Här i Malmö iallafall kan man "frysa" sitt årskort för hundra kronor om man inte ska använda det på ett tag så jag gjorde det över sommaren. Iallafall, jag tränade skivstång och det var väääldigt jobbigt eftersom jag inte lyft skrot på hela sommaren, bara sprungit. Så står jag där och gör marklyft när vi ska ner på golvet i plankan. Det är då jag märker det. Jag svettas som en gris. Jag kan alltså inte stå i plankan för att mina underarmar är så blöta och glider på golvet. Armhävningar funkar inte heller för mina knän är så svettiga så att jag inte får något fäste. När golvövningarna är klara reser jag mig och försöker dölja den kroppsformade pölen som bildats på golvet. Jag vet inte om jag lyckades. Jag vet inte heller om mina medmotionärer tycker att jag verkade väldigt otränad för att jag perspirerade så mycket eller tvärtom (man svettas faktiskt mer när man är vältränad så ni vet ;)). Tyckte de att jag var äckligt blöt eller lite sådär sexigt svettig? Alla dessa frågor man aldrig får svar på.

FAC out!


Eclipse- en film för de frälsta

Ja, jag älskade filmen. Men jag är ju också en medium-light Twilight nörd. För att förstå alla referenser i filmen så måste man nästan ha läst boken. Sällskapet gjorde också att filmen blev bra såklart, vi satt och gapskrattade åt Jacob och Edwards fighter, sa naaw när det blev gulllig rööömance och ylade när det var dags för varulvarna. Hoppas vi inte förstörde någons bioupplevelse. I övrigt: Entré's biosalonger! Gud så sköna! Stolarna och framförallt benutrymmet är extra stort, jag kunde sträcka på benen (Jag är alltså 1.80)!

Extra roligt att se filmen eftersom vi har en Team Jacob (Aya) och en Team Edward (Cennet). De satt brevid varandra och jag tror hela salongen hörde när Aya bitchslapade Cennet efter att hon smällt en kommentar om Ayas favorit. "Du Aya, det är lugnt, du kan få strula med Leo när du vill. Hund som hund." Leo är alltså Cennets übersöta vovve, men Aya tog det hela på ett annat sätt...

Team Edward eller team Jacob, det måste dock erkännas, Bellas kyss med Jacob var övermycket hetare än alla Edward och Bellas kyssar!

FAC out!

Godmorgon

 Jag hade tänkt göra som igår, vakna i tid och springa en runda. Så jag ställde klockan på 8.30 när jag la mig igår. Vaknade. Snoozade. Snoozade. Stängde av. Vaknade igen 11.30. Ahhhhhh, lyxen med sommarlov!

Eclipse!

Det tog lååång tid att skrapa ihop gänget men ikväll ska vi äntligen gå och se Eclipse tillsammans! Ser fram emot en underbar filmupplevelse och lite dreggel i mungiporna ;)



Jag satt och tänkte efter när vi var på bio tillsammans sist och kom fram till att det var i januari när vi såg Avatar! Det är ju alldelles för längesedan. Därför ska det bli jättekul ikväll :D

Tre kända bröder och deras pappa, do you see the family resemblance?

Här har vi pappan som Cennet ibland brukar "blanda" ihop med min favorit:

okej please, 40 år för gammal för mig minst.

Stellan Skarsgård är detta alltså.

HÄR ÄR storebror, Alexander Skarsgård. That's more like it ;)

Mellanbrorsan, Gustaf.

Och här har vi senaste stjärnskottet i den svenska filmvärlden lillelillebror Bill.

Ja, man kan se att de är lika, men jag tycker definitivt att Alexander har fått de finaste generna :P. Men smaken är som baken, delad. Eller? Kanske är också Bill den att satsa på eftersom han är född 1990 och Alexander är född 76. För lite yngre läsare finns Valter Skarsgård, född 1995 och även han skådis.

Hittade tyvärr ingen bild på den trogna My Skarsgård som var gift med papppa Stellan i 32 år, födde honom fyra söner och en dotter för att sedan se honom gifta sig med en 25 år yngre kvinna. Man får ju anta att hon har bidragit med mycket av the good looks.

Weird inlägg, jag vet. Vem är jag att sitta här och bedöma vilken brorsa som är snyggast? Men man kan väl få drömma lite ;)


Jag är tillbaka!

Helllo allihopa everybody! I'm back in town!
Måste erkänna att jag saknar min sommarstuga lite, men det finns ju många positiva grejer med att vara tillbaks i stan. Som t.ex dagens sallad för 75 kr på Systrar och Bröder med trevligt sällskap. Eller bio! Aya bjöd mig och syrran på Johan Klings nya film "Puss" igår, Alexander Skarsgård är med så självklart var det en underbar biokväll. Min celebrity-crusch numero uno var lika snygg som vanligt och rolig, han spelade ett riktigt svin som bedrog sin flickvän med sitt ex och kom med såna klassiska undanflykter: "men älskling, du vet att jag inte är en sådan person som är otrogen". haha, som jag skrattade.


Här har vi affischen iallafall! För att vara en svensk komedi så var den alltså riktigt rolig, jag rekommenderar den till alla som gillar bisarr humor, dialekten stockholmska eller dem som är så obssesed av en viss person att de ser exakt allt han är med i.

FAC out!
/ Filippa :D

ny header på gång

Var ute idag med några vänner, gick runt lite i stan men eftersom min plånbok är ganska tunn för tillfället så lät jag bli att gå in i affärer för det är ju rena tortyren när man hittar fina plagg och inte har pengar för det :S Gick sedan och satte oss i Espresso House och pratade och skämde ut oss som vanligt :$ haha men kul hade vi!
Har nu suttit och hållt på med den nya headern, den är inte riktigt färdig än men snart (om nån dag) kommer den nog upp ;)
Nu blir det Criminal Minds för min del
Pööss ♥ (<--hiihii anna kolla jag lärde mig :D)
                                                       


Charlie St. Cloud



Åhh vill se den filmen! Den verkar helt bra och plus Zac Eftron är ju huvudrollen, hiihii eye candy :D

i may not be perfect but parts of me are pretty awesome

Guten Taaaag!
Ja, och vad ska man då hitta på en sådan här molning o regning dag? Sitta och tjata över hur hårt livet är? Eller kanske ut och spring lite i regnet (uppfriskande!)? no no, idag ska jag städa!! Jag ska städa mitt rum samt garderoben och plocka undan onödiga plagg, sedan ska jag också fixa andra småsaker här hemma. Känner mig som en mini housewife hiihiii 


“I'm singing in the rain, just singing in the rain. What a wonderful feeling!"
/Aya


söndagskväll

Var ute idag och träffa Filippa som är här i Malmö över helgen. Det var helt fint väder så vi promenera ända från Triangeln till Västra hamnen och pratade om allt och inget. Efter den långa promenaden stack vi till Värmhem och spela Guitar Hero hos en kille och några andra trevliga männsikor. Haha det visade verkligen hur duktigt jag är på att spela gitarr och trummor då jag ägde alla haha (not) men riktigt kul hade vi :) 

På väg till västra hamnen såg Filippa och jag en liten övergiven ponny, naaw visst är den söt?




Vad du är söt vår kära lilla ponny,

vad du är snäll vår kära lilla häst.

Du säger ingenting vår kära lilla ponny,

men du är den vi gillar  bäst.

/Aya


RSS 2.0