planeringar och jag..

Okej, changed plans..
Blir en runda till min moster, ska fira min eniste :D. Hela släkten samlade tillsammans, alltid lika kul !
Kanske blir en runda ut sedan med shpirt, har inte kunnat träffa henne på hela veckan på grund av allt plugg.. så idag måste det bli..
och så vill jag försöka övertala mamma att vi åker en runda till triangeln innan vi drar till moster, vill köpa lite grejer..
// Cennet

a day of sunshine behind the clouds

Denna veckan har jag pluggat som en idiot haha.. men ändå när det väl kom till kritan kunde jag knappt besvara frågorna.. eller jo det kunde jag, men var VÄLDIGT osäker på dem.. aja.. gjort är gjort :D
Idag hade jag ett till prov, tyska prov, ja det gick sådär med tanke på att tyska verkligen är mitt "favorit-ämne".. :P
Men nu till det viktiga, idag är det valborg.. Ska väl firas av alla lite överallt. Jag ska "fira" med min vän Anita, vi kommer nog ta det lugnt och kanske åka till Lund och kolla på brasan med barndomsvännen Adelina. En trevlig dag kommer det i alla fall bli!
Anita och jag <3
Kram på er alla =)! / Cennet

Blood Diamond



Sitter och kollar på Blood Diamond som går på TV6 nu. Älskar alla Leonardo Dicaprios filmer. De är grymma! Och Blood Diamond är inget undantag. och DiCaprios afrikansk-engelska dialekt i filmen haha me love ;) Grymt bra film!


Ki box!

Nu sitter jag här efter ett svettigt boxningspass på Friskis&Svettis. Väldigt jobbigt och skönt att ta ut sina inre aggressioner. Nu väntar massor av plugg, jag bloggar lite för att skjuta upp det jobbiga. Men snart måste jag sätta igång. Ska bara kolla Facebook först. Ni vet hur det är.

FAC out!
/Filippa

food is my life

  



Just nu är jag hungrig och behöver skriva av mig lite...
Dagens tanke idag har varit: MAT!!!! Har varit hungrig typ hela dagen. Åt ingen bra frukost, maten i skolan var inte god och när jag kom hem så hade pappa gjort den rätten jag hatar MEST!! Okej ska inte överdriva, kanske inte mest men den är absolut ingen favorit. Och det värsta med den rätten (den är irakisk) är att varje gång vi besöker en irakisk familj eller en släkting så MÅSTE de göra den rätten :@:@ och då blir man tvungen att vara artig och äta :( men det brukar också vara dolma som är superduper gott :D Man är ingen riktig arab om man inte älskar dolma! Faan också!! Blir riktigt sugen nu på dolma när jag började tänka på det :(
Snart kommer jag iallafall inte vara hungrig för jag sitter nu med en stor skål med popcorn bredvid mig :D ska snart också gå och öppna kylskåpet och förhoppningsvis hitta något gott. Haha mamma sa att jag får fixa något att äta om jag är hungrig... HAALLÅÅ va kan jag göra?? ägg? Omg, om mamma någonsin lämnar mig i mer än tre dagar så är jag död!! Mammas mat i mitt hjärta<3 no offence dad, men mammas mat har en speciell plats i mitt hjärta<3

Detta blev ett lite konstigt inlägg, men när man är hungrig så kan man inte tänka på något annat

/Aya


onsdag!

Tjululu mina vänner! Idag har det varit en helt vanlig dag förutom att vi skrev nationella prov uppsats i engelska. Ämnet var supertråkigt, skriv ett formellt brev där du berättar lite om dig själv så att du kan få hyra en lägenhet i Edinburgh. Jag kan ju ingenting om den staden så jag bara hittade på att det alltid varit Ayas, Cennets och min dröm att bo utomlands tillsammans och nu skulle jag jobba som skådespelare, Aya som journalist på ett fashion-magazine och Cennet som Pr-agent. I Edinburgh. Vem vet, det kanske händer i framtiden...

FAC out!
/Filippa


såhär ser det ut i våra drömmars stad tjejer! ;)

Eclipse - Extended Trailer



O.M.G kan inte vänta till den 30:e juni då Eclipse kommer ut på bio :D Jag har väldigt höga förväntnignar på filmen så jag hoppas att den kommer vara grym. Can't wait till I'll see Jacob again :D 

/Aya

ain't no sunshine..

Varför är det alltid så att när saker ÄNTLIGEN ligger på topp och man ÄNTLIGEN ska få ordning på allt, så ska det bara vända och gå neråt igen.. I'm sorry for wanting to be happy for a week.. det var allt jag begärde.. Men inte ens det är möjligt.. Well, i guess life is a bitch!

/ Cennet

Jag är så himla trött!!!

Idag hände det: jag somnade på svensklektionen! Vi hade precis fått en ny bok som vi skulle börja läsa i: Fahrenheit 451 heter den och den var väl inte precis gastkramande spännande från första sidan. Orden bara hoppade runt på sidorna och mina ögonlock blev tyngre och tyngre. Tillslut satt jag där med huvudet mot väggen i djup sömn och alla i klassen är vittnen till detta. Förhoppningsvis inte min lärare, för jag måste erkänna att detta har hänt en gång förrut och då vet jag att han såg mig! Vad ska han tro om mig!

När jag kom hem tog jag en powernap och sen drack jag en stor kopp kaffe men jag är forfarande supertrött. Det måste vara vädret. Eller att jag precis börjar bli pollenallergisk (det enda dåliga med att våren är här) Eller så saknar jag bara Tyskland så mycket och har svårt att ställa tillbaks mig till mitt normala liv. Något är det iallafall...
Snart ska jag gå och träna och se om det piggar upp mig. Men först ska jag skriva lite på en novellanalys.  Let's see if I can find something about it on Google!

FAC out!
/Filippa

Sen natt i Svedala

Här har ni dagens outfit!! :
Nej, skämt åsido.. Detta är inte dagens outfit, men hade inte skadat att ha på sig kusinens sköna (och kanske LIIITE för stora) kläder och skor, jag ville i alla fall inviga denna kategorin.
Och JUSTE!! kanske borde förklara min rubrik.. Denna bilden togs mitt i natten av min kusin Elvin. Ja, jag och mina kusiner är inte världens mest normala, men kul har vi i alla fall.. och man måste ju bjuda på sig själv någon gång? Vad vore livet om inte andra skrattade åt dig..  Filosofen Cennet har talat.. :D
// Cennet

Nya kategorier..

Tjejer, här har jag en idé, vad sägs om att vi har olika kategorier där vi laddar upp om våra liv..

F= Filippa
A= Aya
C= Cennet
Detta för att lättare kunna läsa om när Filippa dreglar över Alexander Skarsgård, och Aya när hon ber till Gud i facebook att Jacob inte ska hitta sin tröja igen eller hur besatt jag egentligen är av Edward.. haha, you get the point?
Och jag tycker vi borde ha en till grupp där vi har våra fina outfits, alla tre tjejer.. vi får försöka uppdatera så flitigt som möjligt :D..
Hmm?? förslag på fler kategorier..??
// Kram! Cennet

Well hello =)

Vet ni vad jag insåg idag.. att tjejerna nog kommer döda mig, jag måste vara världssämst på att blogga.. men men, i'm back (min nya replik som jag använder ofta inom bloggningen, men denna gånger ska jag vara kvar!!) :D

Hittade nyss mina cd:n från "en dag som modell" i The Studio.. vem vill se bilderna? aja, här har ni dem i alla fall :D
Mamma, jag, Nilay och Canan
Hihihi, en egoooobild (man måste!)
Och en till.. =)
Pusskinuski !!
//Cennet

Kalkbrottet

Idag var hela familjen på en guidad tur i Limhamns kalkbrott. Jag har aldrig varit där förut så det var riktigt häftifg faktiskt. Som djupast är man 60 meter under havsnivån!

På jobbet sen kom moster, morbror och lill-kusinen och hälsade på mig. Nu ska jag äntligen få visa mina tysklandsbilder för familjen!

FAC out!
/Filippa

En känsla av saknad

På jobbet idag var jag avundsjuk på alla kunderna. Hade jag bara lust att liksom dem sätta mig i solskenet på uteserveringen och ta en latte med tjejerna. Det var alldelles för längesedan vi träffades nu, jag saknar er!
FAC out!
/Filippa


Tillbaks från Göttingen!

Nu är jag hemma! Har haft en underbar och fullmatad vecka! Min familj var jättesnäll och de bodde i en renoverad gammal bondgård i en by utanför Göttingen. Här kommer en dag-för-dag redogörelse om utbytet:

Torsdag:
En lång tågresa mot Göttingen. Mycket kortspel med brödrarna. Sista biten var jag supernervös och ville bara vända om, men möttes av kramar från min tysk Jonathan och hans mamma och kände mig genast välkommen.

Alla vi som läser tyska i NVNI1 :)

Alltid kort bror!

Fredag

Fick gå upp kl 6 för de börjar skolan 7.50. Varje dag! Sen fick vi åka tåg igen i 3 h till nåt slags exprementarium.

På kvällen träffades vi alla och spelade lite biljard. Jonathan visar mig, ja det var typ sex år sedan jag spelade!

Lördag:
Jonathan tog mig med på en sightseeing tur i Göttingen.
 
Här är en lång å som även är kanal inne i Göttingen. Sen var det hem och fixa sig till Jonathans avslutningsbal. Jag hade ingen klänning men fick låna av hans storasyster. 

Här visar Jonathan mig hur man dansar disco-fox. Han var faktiskt riktigt duktig. Så duktig att han kom etta i sin grupp :)

Söndag:
Vi gjorde en familjeutflykt till två borgar. På kvällen träffades alla svenskar och tyskar och bowlade.

Superfin utsikt från högsta tornet!

Måndag
Vi gick i skolan hela dagen, lite långtråkigt... När vi slutat följde Mimmi med mig och Jonathan och vi hängde hela kvällen.

Gross Schneen, byn där jag bodde, grundades 821!

Grillning i deras enorma trädgård :D

Tisdag
Skola igen och sen gav Mimmi och jag oss ut på stan själva!

Rossmann, ett tyskt apotek där allt kostar typ häften så mycket som här. Jag köpte smink och schampoo för ett helt år!

Onsdag
Berlin! Vi gick runt och såg på sevärdheter hela förmiddagen, sen tvingade Mimmi och jag med oss våra tyskar på en härlig shoppingtur genom hela staden. En superdag!

Reichstagsgebäude i Berlin. This is where democracy happens!

Torsdag
Sista dagen! Det blev ett tårfyllt avsked på tågstationen. När jag sa hej då tillJonathans mamma började vi båda att gråta! Jag hade lätt kunnat tänka mig att stanna en vecka till, det kändes som om min tyska äntligen blivit riktigt bra precis i slutet. Men förhoppningsvis blir det fler resor dit. Om en månad kommer tyskarna hit!

Mims och jag på färjan hem. Det blåste liiiiite grann ;)

FAC out!
/Filippa
 


Inter-Barca

Wiiiiiiihooooooo nu ska jag kolla på Champions League det är Inter och Barca som spelar :D Det var väldigt länge sen jag kollade på en fotbollsmatch. Har saknat det. Men nu har jag inget plugg eller något annat som stör. Hoppas Zlatan ska spela :D gooo Zlaaaatan


oh no... not again!!!

Ingen bra dag alls. Vaknade med nästan 39 graders feber och mådde jätte dåligt, så jag gick inte till skolan. Idag i skolan skulle alla som går i PRIB ha FN rollspel och alla skulle klä upp sig. Det var tur att  jag var sjuk just den dagen och slapp rollspelet för det är sååå tråkigt och jag är ingen samhällsmänniska så jag skulle nog inte vara så aktiv heller. Det enda som jag ville se var alla uppklädda, haha det skulle vara det enda roliga.

Annars har jag inte orkat göra något alls förutom att kolla på tv, äta och sova. Och som om det inte var deprimernade nog så är Filippa nu på väg till Tyskland där hon stannar i en vecka och Cennet i Stockholm och jag sitter och ruttnar här!! häääääärligt.... Men hoppas att de har kul iallafall, vilket jag är säker på!

/ en sjuk Aya :(

IHHHHH!

Just nu håller jag på att packa. Imorgon bär det av till Göttingen, Tyskland. I en vecka ska jag bo hemma hos en tysk kille och gå i skolan där. Ja, det är ju inte bara jag utan alla andra som läser tyska i min klass också. Men ändå! Tänk att bo hemma hos helt främmande människor och prata tyska hela dagen!

Men fast det är nervöst kommer det ju att bli skitkul. Vi ska ju få uppleva vardagslivet för en tysk ungdom, ha ledigt från läxor och prov och vi ska åka till Berlin!

Eventuellt blir det lite bloggande från Göttingen, vi får se...
FAC out!
/Filippa

hellloooo

äntligen bloggar man igen! Har velat blogga hela förra veckan men orkade inte, men nu så tyckte jag att det var dags :)

Jag kom hem förra veckan från London det var heeeelt underbart där. Shoppade jättemycket och gick runt i den vackra staden. Människorna där är såå trevliga och det finns så många black guys och mulatter där and they are soo hot!! Hahaha tror Cennet skulle kunna hitta sin framtida man där ;)

De senaste dagarna har det varit mest plugg och skolan :( Hade kemiprov i måndags, så jag pluggade hela helgen, vilket var väldigt sorligt jämfört med veckan innan. Provet gick iallafall sådär, får hoppas på det bästa iallafall. 

Just nu sitter jag och äter glass och är deppig över min tyska läxa (glass eller choklad brukar alltid hjälpa) som jag borde göra nu istället för att blogga men jag orkar verkligen inte. Tyska är min värsta mardröm!!! Vilken tur att jag inte har det nästa år :D:D

Här är iallafall några bilder från resan:


Vid Big Ben och River Thames



Trafalgar Square, torner är inte så snett i verkligheten,
det är bara jag som fotar snett :P


Trafalgar Square, ser lite sömnig ut


Me and the red telephone box :)


Syster och jag i Piccadilly Circus

Ha en härlig tisdagskväll
/Aya


I matsalen idag


Mattanterna önskar oss en trävlig helg!
Detsamma till er alla!
FAC out!
/Filippa

Aya is back!

Idag kom Aya äntligen tillbaks från London. Jag kvävde henne nästan i korridoren med mina kramar och pussar! Annars har jag skrivit biologiprov och haft idrott ute för första gången. Vi gjorde Coopers test: spring 3 km så snabbt du orkar. Verkligen grattis till Mister Cooper som kom på en sådan revolutionerande och unik ideé: "Jag låter stackars skolbarn springa 3 km och så namnger jag det efter mig själv. Jag kommer att bli berömd!" Jag ska minnsann göra ett eget test: Hur länge kan du ligga ner och bara slappna av? Jag ska kalla det Filippas test. Jag kommer att bli berömd!

Nej, men springa kan faktiskt vara helt okej, ute i min sommarstuga till exempel, där kan man bada i havet efter att man har sprungit! Jag längtar dit, men framförallt längtar jag till Tyskland!

Just det, imorgon om en vecka är det dags för oss som läser tyska i klassen att åka till Göttingen på utbyte i en vecka! Det är inte så lång tid dit, massor måste fixas innan dess, typ köpa ny pyjamas (man vill ju inte sova borta i gamla trasor) och skaffa fram en bra present till min värdfamilj. Gärna med svenskt tema. Förslag någon?

FAC out!
/Filippa

Back to school

Jag kommer in i skolan och möts av Jenny, Mimmi, Hanan och Dunia plus resten av klassen sjunger för mig! Det är min försenade uppvaktning, jag kom inte undan trots att jag fyllde år på lovet! Så jag har ändå haft en bra dag idag, trots skola igen. Nu är det bara plugg som gäller hela eftermiddagen dock...


Såhär fint hade dom pimpat mitt skåp!

Dessa godbitar hade Sandy, Nina och Mimmi bakat.

Burim fyllde också år och såhär glada var vi! Gissa vad jag önskade mig... ;)

FAC out!
/Filippa

Göteborg!

Den sista, regniga dagen i mars åkte Anna, Cennet och jag till vår favoritstad: Göteborg! Där alla människor är lite snyggare, har lite finare klädstil och är mycket trevligare än överallt annars!

 
På Väg!
 
Äntligen framme vid min absoluta favoritaffär: Topshop! Och till min stora lycka hade dom en jättestor rea! Jag kom därifrån med sex plagg till halva priset!

 
Jag är stolt över förmiddagens resultat och Anna är stolt över mig :)
 
På Sweet Coffeshop i Göteborg kan man få världens största chokladboll för 27 kr! De har också jättegoda sallader, supertrevlig personal och övermysig stämmning.
 
Efter en lång tids letande hittade Cennet äntligen precis en sådan jeansjacka hon ville ha på MQ.
 
När jag provade skor var det lite beslutsångest. Men det slutade med att jag tog dem till höger så tog Cennet det andra paret!
 
På tåget hem käkade vi Ceasarsallad och var trötta men nöjda efter en härlig dag!
 
Efter Lund var tågvagnen tom och vi tog tillvara på tillfället, för hur ofta har man en tågvagn helt för sig själv?
 
Japp, såhär kan det bli när man är hög på livet:D

Tack för en härlig dag tjejer!
/Filippa

Nu är jag 17!!!

Igår var det min födelsedag! Jag vaknade av att mamma, pappa och Maja kom in, sjungandes ”Ja må hon leva” och bärandes på en bricka med frukost och presenter!

Resten av dagen sprang hela familjen fram och tillbaka i lägenheten och städade, fejade och lagade mat. Jag dammsugade mitt rum för första gången på jag vet inte hur länge och bakade två tårtor! Klockan fyra kom hela tjocka släkten. Jag fick ännu fler presenter (Hihi)! Typ pengar, presentkort, örhängen och en plånbok. I plånboken låg dessutom en enkrona, men inte vilken som helst utan en krona från 1993, mitt födelseår!

Det var en jättetrevlig kväll och alla älskade mina tårtor. Det var första gången alla kusiner inklusive den nyaste var samlade! Vi fick leta efter påskägg också eftersom det ju inte bara var min födelsedag utan även påskafton. Nu är jag alltså sjutton, den sista i detta gänget att fylla. Tänk vad stor jag är nu, ett år till sen är jag vuxen! Bäst att passa på att vara riktigt barnslig och be mamma och pappa om riktigt mycket hjälp medan jag fortfarande kan med gott samvete ;)

FAC out!

/Sjuttonåringen Filippa
  
Dagens outfit kom från Topshop i Göteborg. Kärlek till den affären! Och tårtorna måste ju också få vara med på bild:)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0